Hekwerk materialen
Er wordt naast lichte metalen gebruik gemaakt van massief materiaal, met massief staal zijn er meer mogelijkheden in de bewerking, zoals smeden en torderen. Verder wordt altijd gebruik gemaakt worden van buis- en kokerprofiel. Vervolgens word het volgens de nieuwste methode verzonken en desgewenst in een RAL kleur gepoedercoat.
Verzinken geschiedt in een zinkbad met een temperatuur van enkele honderden ( 450-456) graden Celsius, waarin het hekwerk wordt ondergedompeld. Na het zinkbad wordt het hekwerk afgekoeld en handmatig gepoetst om alle losse druppels en in de toplaag vastzittende verontreinigingen en achtergebleven zinkdeeltjes te verwijderen. Hierdoor wordt het hekwerk glad.
Vervolgens wordt het hekwerk ontvet en worden andere bewerkingen op het hekwerk losgelaten, zodanig dat er een conversielaag komt, die zorg draagt voor de hechting van de coating om dan te worden gepoedercoat.
Poedercoating betekent dat de verflaag in poedervorm op het hekwerk wordt aangebracht waarna het in een oven gezet wordt om de verflaag aan te laten bakken.
Deze werkwijze heeft als grote voordeel dat de verf zeer vast op het materiaal zit. Het hekwerk wordt hierdoor onderhoudsvrij. Dat betekent voor de klant, dat hij nooit het hekwerk hoeft te schilderen.
Door te werken volgens deze moderne methode wordt de levensduur van de sierhekken en poorten in belangrijke maten verlengd en wordt het te plegen onderhoud gereduceerd tot een minimum.
Maak jouw eigen website met JouwWeb